HR CONSULTANCY BANNER.jpg

RUN4TALENTS BANNER.jpg

RUNTIME BOUW BANNER.jpg

UZA BANNER.jpg

Alles over dienstencheques

Welke taken mag ik de huishoudhulp laten doen?

Onze huishoudhulp mag voor u poetsen, strijken, wassen, koken, kleine dagelijkse boodschappen doen en kleine herstelwerkjes aan kleding uitvoeren. Alle taken die behoren tot het dagdagelijkse onderhoud van de woning mag hij/zij uitvoeren. Er zijn wel duidelijke afspraken over wat niet mag.

Wat mag niet:

- Onderhoud of poetswerk van zaken die losstaan van de woning (auto wassen, oprit keren, tuinhuis opruimen, tuinieren,...)

- Onderhoud van ruimtes die niet tot de bewoonbare oppervlakte in de woning behoren. Bijvoorbeeld: Uw kelder werd ingericht als hobbykamer (=bewoonbare ruimte) dus mag deze mee gepoetst worden. Wanneer uw kelder niet werd ingericht als bewoonbare ruimte en enkel dienst doet als bergruimte, hoort deze niet bij de woning en mag deze bijgevolg niet mee gepoetst worden.

- Poetsen van gemeenschappelijke ruimtes (traphal in appartementsblok, dokterspraktijk, wachtzaal,...)

- Werken op hoogte. Alle te poetsen oppervlakten moeten gemakkelijk te bereiken zijn vanaf de begane grond of een klein trapladdertje.

- Klusjes of herstelwerken uitvoeren in de woning

- Babysitten, opvang van zieken en/of bejaarden

- Gevaarlijke, ongezonde, onhygiënische taken. Bijvoorbeeld: buiten poetsen bij te warm of te koud weer, onderhoud van een woning waar de electriciteit niet in orde is, poetsen van zeer vuile en onhygiënische oppervlakken,...
Klik hier om terug te keren.

Schrijf u hier in als u
op zoek bent naar
een nieuwe job!
Vul hier uw aanvraagformulier in.